Pogoji poslovanja

Splošni pogoji uporabe spletnega mesta plete-nina.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Podatki o podjetju:
PleteNina – ročna dela, Nina Soklič s.p.
Sedež podjetja in lokacija opravljanja dejavnosti: Bodešče 25, 4260 Bled
Matična številka: 9333045
Davčna številka: 79232639
Podjetje NI zavezanec za plačilo DDV
E-naslov: nina.soklic@gmail.com
Tel.: +38640 223 745

Svetujemo vam, da pred nakupom v spletni trgovini preberete spodaj napisane Pogoje poslovanja. Kot uporabnik se z navedenimi pogoji strinjate ob nakupu izdelkov.

Upravljalec si pridržuje pravico do spremembe pogojev kadarkoli in brez vnaprejšnjega obvestila. Vse spremembe so zavezujoče za kupce od objave na spletni strani. V primeru, da se s pogoji ne strinjate, vas prosim, da nakupa ne opravite.

Način plačila

Naročilo izdelkov je mogoče znotraj Slovenije. Plačilo je možno na več načinov:

  • po predračunu
  • po povzetju
  • Stripe
  • Kreditne/debetne kartice

Cene

Vse cene so navedene v EUR in vključujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Kupoprodajna pogodba med upravljalcem in kupcem je sklenjena v trenutku, ko upravljalec odda naročilo (kupec prejme elektronsko potrdilo naročila na naveden e-naslov). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za upravljalca, kot za kupca. Slike so lahko simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja. Kupoprodajno pogodbo je možno skleniti v slovenskem jeziku.

Postopek naročila

Naročilo izdelkov je možno preko spletne trgovine plete-nina.si

V primeru, da potencialni kupec stopi v stik preko drugih komunikacijskih kanalov (mail, Facebook ali Instagram sporočilo, telefonski klic), bo dalje napoten na zgoraj omenjeno spletno mesto.

Pri oddaji naročila kupec navede svoje ime in priimek, elektronski naslov, naslov bivanja in potrdi, da se strinja s pogoji poslovanja, katerih povezava je dostopna v prijavnici.

Ob oddaji prijavnice avtomatsko prejme elektronsko sporočila z vsemi podatki in navodili za plačilo. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

Ob evidentiranju plačil ali posredovanju potrdila o plačilu na elektronski naslov info@plete-nina.si gre izdelek v postopek izdelovanja in je najkasneje v roku 10 dni odposlan na naslov kupca ali pripravljan za prevzem. O čemer je kupec obveščen na svoj elektronski naslov.

Upravljalec bo shranil vsebino vseh naročil.

Račun

Račun za kupljen izdelek boste v roku 10ih dni po plačilu prejeli na elektronski naslov. Spletni obrazec naročila v spletni trgovini plete-nina.si, ki ga izpolni kupec ob naročilu, ne velja kot račun. Ponudnik v svoji bazi hrani elektronsko kopijo poslanega računa.

Preklic naročila ali vračilo

Če z naročenimi artikli niste zadovoljni, imate v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov pravico, da v štirinajstih dneh od prevzema blaga sporočite (elektronsko, po telefonu ali preko običajne pošte, pri čemer se kot rok za pravočasno oddano sporočilo šteje datum oddaje na pošti), da odstopate od pogodbe.

V skladu z zakonom vam ni treba navesti razloga za odstop od pogodbe.

Izdelke morate vrniti najkasneje v roku štirinajstih dni po odstopu od pogodbe. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga če je zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Edini strošek, ki vas bremeni pri vračilu blaga, je strošek neposrednega vračila. Vračilo se šteje za pravočasno, če je pošiljka oddana v predpisanem roku. Kupnino za vrnjene artikle vam bomo vrnili najkasneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od nakupa, vendar bomo vračilo zadržali v primeru, da v predpisanem roku od vas ne bomo prejeli vrnjenega blaga ali potrdila o vrnjeni pošiljki.

Kupec nima pravice do odstopa od naročila, če je bil izdelek narejen po natančnih navodilih kupca, če je bil prilagojen njegovim osebnim potrebam, če izdelek po svoji naravi ni primeren za vračilo, če je hitro pokvarljiv ali mu je že potekel rok uporabe.

Omejitev odgovornosti

Ponudnik ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice pri uporabi spletne trgovine in vanje vključenih vsebin. Ponudnik si prizadeva predstaviti čim bolj točne in posodobljene podatke, pri čemer pa ne izključuje morebitnih nenamernih napak glede cen, dobavnih rokov, opisov izdelkov ipd. v spletni trgovini in zanje ne prevzema nobene odškodninske ali druge odgovornosti. Ponudnik spoštuje vestno in pošteno poslovno prakso, od kupca pa pričakuje, da bo pregledal končni obračun pred njegovim plačilom in ga v primeru nepravilnosti na to predhodno opozoril. Kupca zavezuje odgovornost pri pravnem prometu, ki nastane ob plačilu kupnine, s čimer prizna pravilnost končnega obračuna in naročenega blaga. Fotografije izdelkov so simbolične in morda ne odražajo dejanskega stanja.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, uporabnik lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@plete-nina.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Gregor Dimic s.p., ki kot storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS).

Varovanje osebnih podatkov

Upravljalec se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik za določen čas hrani ime in priimek, naslov, e-poštni naslov, čas in datum nakupov in arhiv komunikacije s ponudnikom. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam ali posredovani v uporabo tretjim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Nazadnje posodobljeno: Bled, 14.6.2023