Živjo! 

Moje ime je Nina.

Sem ljubiteljica ročnih del in uživam v ustvarjanju daril – takih, ki so malo drugačna, (p)osebna, predvsem pa uporabna. 😊

Verjamem, da se tudi ti večkrat znajdeš v situaciji, ko iščeš darilo za tebi ljubo osebo, pa nikakor ne najdeš prave ideje. In niti nimaš časa ure in ure zapraviti za iskanje nečesa uporabnega. Vseeno pa bi rada podarila nekaj (p)osebnega, kar bo tvojo ljubo osebo spomnilo nate vsakič, ko bo tvoje darilo uporabila.

Mogoče iščeš darilo za svojo mami, nečaka, prijateljico …

… ali pa bi rada pocrkljala sebe, saj veš, da moraš najprej poskrbeti zase, da si potem najboljša verzija sebe tudi za druge.

Ker vem, da je v trenutnem tempu življenja iskanje daril lahko precejšnji stres, ti iskanje le-teh lahko malce olajšam.

Vem tudi, da je v današnjem svetu prenasičenosti težko najti nekaj, kar bi človeka zares razveselilo. A iz svojih izkušenj vem, da so ljudje najbolj veseli reči, ki so uporabne. Predvsem pa se jim na obrazu nariše nasmeh, ko na izdelku zagledajo še svoje ime. Saj tako vejo, da je bilo narejeno posebej zanje. In občutek, da smo nekaj posebnega, nam prija vsem, kajne? Absolutno, ker pač smo! 

Česar pa ti ne smem pozabit omenit je to, da vse izdelke šivam in kvačkam sama, vsa so torej ročno narejena v Sloveniji iz materialov s cefrifikatom Oeko-Tex Standard 100.

V moji ponudbi najdeš različne trakove, nahrbtnike, košar’ce, ninice za otroke, brisače za lase, dodatke za lase in drugo.

Skratka, ne želim, da so moji izdelki le potrošni material in instant sreča za 3 minute, ki potem konča na kupu pozabljenih stvari. Ampak želim, do so to izdelki, ki so uporabni ter UPORABLJENI in imajo dolgo življenjsko dobo.

Vse izdelke in njihove specifike najdeš tukaj.

Če pa si tudi ti ena izmed tistih, ki rada ustvarjaš z rokami in bi darila rada ustvarjala sama doma, a ne najdeš prave motivacije, idej in imaš celo strah pred tem, se mi lahko pridružiš na delavnicah šivanja in kvačkanja, ki jih organiziram.

Ker sem samouk, ker se vsak dan sproti učim novih stvari tudi sama, ker vem da so začetki lahko strašljivi in se ti včasih zdijo nedosegljivi, ti tukaj lahko podam roko in pomagam narediti tisti prvi korak. 🤗

Na delavnicah gremo res od začetka. Od tega, katere pripomočke sploh potrebuješ, kje in kakšen material lahko kupiš, pa vse do končnih izdelkov, ki jih po delavnicah tako s ponosom pokažeš svojim domačim. Ki so mogoče pred tem celo malce podvomili v tvoje sposobnosti. 😉

Star slovenski pregovor pravi: “Bika je treba zgrabiti za roge”, čigar definicija se glasi: odločno se lotiti težkega, zahtevnega dela.

Če torej želiš svojega šiviljskega bika (beri: šivalni stroj) zgrabit za roge, ti z veseljem pomagam!

Kako točno izgledajo delavnice, si preberi tukaj.

Če te o meni zanima še kaj več, pa si lahko prebereš tukaj.


Poleg ustvarjalke sem v prvi vrsti mama in seveda partnerka.
Družina je na moji lestvici prioritet pozicionirana najvišje, in skladno s tem veliko časa v svojem življenju namenim tudi delu na sebi. 

Verjamem, da je iskrenost ključ do lepega življenja, predvsem iskrenost do sebe. Ker le tako lahko slediš svojim sanjam in ciljem.

Veliko mi pomenijo medosebni odnosi, rada imam hribolazenje, gorsko kolesarjanje, turno smučanje, skratka vse, kar se dogaja izven urbanih središč in kjer se vsaj malo prešvicam. 😎

Moj uraden naziv je dipl. inž. metalurgije – vem, mogoče se ti zdi čudno, mogoče niti točno ne veš, kaj to je. Na kratko – veda o kovinah, kovinskih materialih. Po naravi sem precej tehnični tip in študij mi je bil, kar se tega tiče, pisan na kožo. A sem se po rojstvu mojih punc odločila za drugačno karierno pot. Ker če kaj, si na stara leta ne želim obžalovat nečesa, česar si nisem upala poskusit!

Drugače pa sem zelo preprosta ženska, kot sem že omenila, mi grejo tehnične stvari kar dobro od rok. Recimo sestavljanje pohištva, košenje trave, seveda kot šivilja šraufam tudi svoje mašine 😉. 

Sicer pa obožujem življenje na vasi, mir in tišino, podkupit pa se me da s kavo – ampak izključno s tisto v celem zrnju.

Toplo dobrodošla pri meni ♡.