Ustvarjanje z rokami je način izražanja, sproščanja, učenje mnogih veščin. Jaz sem veselje našla v kvačkanju in šivanju.

Če si tudi ti ena izmed tistih, ki to radi počnemo, se mi lahko pridružiš na delavnicah, ki jih organiziram. 

Osnove šivanja

Bi rada skrajšala predolge hlače, zarobila zavese ali prt, popravila kakšno malenkost na oblačilih ali pa bi rada sešila darilo za tvojo najboljšo prijateljico, ampak:
– ne veš, kako se uporablja šivalni stroj
– te je strah, ker se ti zdi uporaba šivalnega stroja prezahtevna
– sploh ne veš, kje bi se lotila, katere materiale in pripomočke potrebuješ
– imaš občutek, da nisi dovolj sposobna za šivanje

No, naj ti povem, da z malo volje in vztrajnosti se tudi ti lahko naučiš. Jaz pa ti pri tem z veseljem pomagam. 

Ko sem se sama prvič usedla za šivalni stroj sem imela občutek, da bolj šivalni stroj vodi mene, kot pa jaz njega. Niti sanjalo se mi ni, kako se napelje sukanec, kaj šele, da za šivanje s šivalnim strojem potrebuješ zgornji in spodnji sukanec. Pa igle, različni materiali in cel kup nastavitev. Ampak če se stvari lotiš počasi, na pravi način, je v resnici tako luštno šivat, sploh, ko na koncu izdelek uspe!

Potem postanejo možnosti ustvarjanja kar naenkrat neomejene in tvoja kreativa pride na plano. In potem lahko za rojstni dan ali kakšno drugo priložnost izdelaš luštna darilca za svoje najbližje. Boš videla, kako bodo navdušeni, da si tokrat darila za njih izdelala kar sama. 

Ko poznaš nekaj osnov, poskušaš in vadiš (in seveda kdaj pa kdaj tudi kaj “zaserješ” 🤭, tako kot vsi), postane šivanje ljub hobi, kamor se vračaš, ko želiš nekaj časa zase in za svoje ustvarjanje.

Delavnica v živo

Na delavnici se šivanja lotimo od čistega začetka. Najprej se spoznamo s šivalnim strojem in pogledamo njegove osnovne funkcije. Nato pogledamo nekaj osnovnih materialov in njihovih značilnosti. 

Potem pa se kar lotimo šivanja in skozi sprotno delo pridobivamo pomembne informacije. Delo poteka v zares majhnih skupinah (do 4 osebe), tako se lahko posvetim vsaki posebej in ji pomagam. 

Delavnica poteka v 4 terminih po 3 ure, tako je učenje najbolj učinkovito in ne preveč zahtevno. Na vsakem srečanju se lotimo novega izdelka (če ste hitre, pa naredimo še kakšnega več). Pripravim ti tudi “plonk listke” s pomembnimi informacijami, ki jih skupaj z izdelki vzameš domov. Seveda poskrbim tudi za manjši prigrizek, da imamo energije za delo dovolj :).

Material in pripomočke dobiš pri meni, šivalni stroj je zaželjeno, da imaš svoj, saj se boš tako naučila uporabljati tistega, ki ga boš potem uporabljala doma. Možnost pa je tudi, da si ga izposodiš pri meni.

Cena 12 urnega tečaja šivanja z materialom, pridobljenim znanjem, prigrizkom in pisnimi izročki znaša 150 €. Poteka v Bodeščah (okolica Bleda).

 

Preberi si, kaj so o delavnici šivanje povedale udeleženke
Previous slide
Next slide

Termnini

Delavnice bodo zopet potekale v jesensko zimskem času. V kolikor si zainteresirana, lahko svoje podatke pustiš v spodnjem obrazcu, jaz pa te obvestim takoj, ko bodo znani točni termini delavnic.