Ustvarjanje z rokami je način izražanja, sproščanja, učenje mnogih veščin. Jaz sem veselje našla v kvačkanju in šivanju.

Če si tudi ti ena izmed tistih, ki to radi počnemo, se mi lahko pridružiš na delavnicah, ki jih organiziram. 

Osnove kvačkanja

So ti všeč ročna dela, kvačkani vzorci, igračke, trakovi, mogoče celo kvačkane kopalke? Super, dobrodošla med nami ustvarjalkami! Ampak, počasi. Če si čista začetnica, se je najprej treba lotiti osnov. Tukaj po navadi obupamo, saj so začetki najtežji. Ko pa boš enkrat usvojila osnovne tehnike in redno vadila, boš lahko nakvačkala karkoli boš želela.

Če bi se rada naučila, pa:

  • ne veš, kje in kako začeti
  • ne veš, katero kvačko in prejo kupiti
  • nimaš nikogar, ki bi ti točno pokazal, kako prijeti kvačko in narediti prvo zanko
  • imaš občutek, da nisi dovolj spretna, da ti nikoli ne bo uspelo
 
ti lahko pomagam. S tabo bom šla od začetka, korak po korak. S tabo bom ponavljala začetne zanke, ti pokazala nekaj trikov za lažji začetek in ti razložila, kar ti ne bo šlo.


Še predobro se spomnim, ko sem se učenja lotila sama. Prve zanke so bile obupne – ene zategnjene, druge popolnoma razrahljane. Nikakor mi ni šlo, roke so se mi potile, kar škripalo je pod mojimi prsti, ker sem tako trdno držala kvačko in še močneje zategovala prejo. Tako hvaležna sem teti, ki je takrat sedela z mano in me spodbujala, mi pokazala v katero luknjo moram zapičiti kvačko in kako ovijati prejo.

Ampak veš kaj, vsem nam je težko na začetku. Ker je potreben čas in vaja, da v rokah dobimo “grip”, da usvojimo tisto mehkobo, da se gibi shranijo v naš mišični spomin. In ko enkrat znamo in razumemo osnove, lahko nakvačkamo karkoli nam pade na pamet. Prilagajamo preje, kvačke in tako nastajajo krasni izdelki.

Delavnica v živo:

Enkratna delavnica traja 3 ure, kjer ti predstavim osnovne potrebščine, nekaj osnov, precej hitro pa se lotimo praktičnega dela. Pogledamo si začetni vozel, verižno zanko, gosto petljo in dodajanje vrstic z obračanjem. Lotimo se izdelave traku za ušesa, ki ga potem nadaljuješ doma, da naučeno dobro utrdiš.

Ves potrebni material dobiš pri meni.

Ker pa za učenje novih veščin porabimo kar nekaj energije, poskrbim tudi za prigrizek in pijačo.

Poleg znanja, ki ga boš dobila na delavnici, s seboj domov odneseš še svoj izdelek, ki ga lahko doma dokončaš. In pisna navodila oziroma “plonk listek” z osnovami, da ti bo doma v pomoč.

Cena delavnice je 35 € na osebo in poteka v Bodeščah (v okolici Bleda).

Mnenje udeleženke
Read More
Na delavnici sem se imela super in sem se veliko naučila. Zelo sem vesela, da lahko sedaj nosim nekaj, kar sem (danes) sama ustvarila in da lahko še naprej ustvarjam. Zdi se mi zelo uporabna in sproščujoča aktivnost. Vse pohvale 🙂
Mnenje udeleženke
Read More
Delavnica je bila izredno zanimiva in sem se res imela lepo. Nina je super učiteljica, polna potrpljenja in vedno z nasmehom. Hvala
Mnenje udeleženke
Read More
Imela sem se res super, zelo mi je bilo všeč. Všeč mi je bilo, da je vsaka delala v svojem tempu in je lahko kadarkoli prosila za pomoč. Vzdušje je bilo sproščeno, k čemur je pripomogel tudi občasni pogovor. Zadovoljna sem z izdelkom in hvaležna za izvajalkin trud, spodbude in pozitivno energijo.
Mnenje udeleženke
Read More
Nina je ful!!! prijazna, potrpežljiva, vse odlično razloži. Delavnica je bila super, vse je odlično organizirano in izvedeno. Zelo sem vesela in hvaležna, da sem se je udeležila.
Maja Š.
Read More
Na delavnici sem se naučila osnov, ki mi bodo pomagale pri nadaljnem ustvarjanju. Res je bilo lepo in zelo sproščeno vzdušje. Hvala, ker si se lahko posvetila vsaki posebej in nam pomagala. Končni izdelek mi je res všeč. Hvala. Z veseljem bi se še enkrat udeležila.
Previous
Next

Termnini

Delavnice bodo zopet potekale v jesensko zimskem času. V kolikor si zainteresirana, lahko svoje podatke pustiš v spodnjem obrazcu, jaz pa te obvestim takoj, ko bodo znani točni termini delavnic.